Veikko Ahvenaisen pihakonsertti

Harmonikkataiteilija Veikko Ahvenaisen ura on ainutlaatuinen: Yli tuhat levytystä ja esiintymisiä yli 78 vuoden aikana. Taitaa olla lajissaan ennätys! 91-vuotias säveltäjä pitää konsertteja edelleen nuoren vaimonsa Carina Nordlundin kanssa: – Juhannuksesta alkaen joka päivä olemme jossakin päin soittamassa, elokuuhun asti! Veikko sanoo iloisesti.

Jyväskylän Palokassa 80-luvun omakotitalossa asuva Veikko halusi uuden katon, koska talon vanha mineriittikatto oli jo riski-iässä. Asiaan perehdyttyään hän totesi, että Kymppi-Katon tuote- ja palvelukokonaisuus tuntui parhaimmalta.

– Kattoremontin todellisuus oli sitten jopa odotuksianikin parempi, hän myhäilee. – Kolmessa päivässä Kymppi-katon ammattilaiset tekivät koko kattoremontin, alkaen vanhan katon purkamisesta ja päätyen loppusiivoukseen. – Meille Carinan kanssa ei jäänyt muuta roolia kuin soitella taustamusiikkia pojille, hän naurahtaa.
– Kyllä tämä Kymppi-Katon työtapa on asiakkaan näkökulmasta todella helppo ja vaivaton, hän jatkaa.- Vilpittömät kiitokset Kymppi-Katon ammattilaistiimille!

Veikko ja Carina odottelevat innolla taas kiertueelle pääsyä, sillä korona-aikana ei ollut konsertteja ole ollutkaan. – Sävelsinpä sinä aikana kuitenkin mm. Korona-valssin, ja sitä Oulun sinfoniaryhmä teki oman sovituksensa ja sitä kuulee tuon tuosta. Levytimme myös aika lailla korona-aikana.

Kun kattoremontti valmistui rivakkaan tahtiin kesäkuun alussa, Veikko ja Carina pitivät harmonikkakonsertin talonsa pihassa ja kutsuivat naapurustoa paikalle. Päivän mittaan melkoisesti vieraita kävikin kahvittelemassa ja kuuntelemassa kesäisiä harmonikkaduon säveliä. Moni paikallaolija oli kiinnostunut myös siitä, miten kattoremontti tehtiin niin tehokkaasti ja vaivatta. Mukana oli myös Kymppi-Katon puhemies Juha Mieto, jonka kohdalleen osuvia totuuksia on aina mukava kuulla.

– Mikä on elinvoimasi salaisuus, Veikko? – No, täytyy pitää itsestä huolta henkisesti ja fyysisesti. Hyvä huolto pidentää ikää, ainakin minulla se on toiminut niin.

– Niinhän se taitaa olla talon katonkin kanssa, lohkaisee Juha Mieto.

– Huoltohommat ajallaan niin katto saa elinvuosia lisää, pysyy ryhdissään ja talo pysyy komiana.